Gebruiksvoorwaarden

Huisregels

Chatten is erg leuk en het is natuurlijk dan erg fijn als dit ook een leuke bezigheid blijft. Als het gaat om chatten zijn er een aantal ongeschreven regels waar iedereen van op de hoogte is. Met deze gedragsregels wordt ervoor gezorgd dat het leuk blijft en dat niemand met een slecht gevoel de chat verlaat.

Gelukkig zijn deze regels niet al te moeilijk om te onthouden en zijn het er ook niet al te veel. Het handigste is om deze regels goed in je achterhoofd te houden tijdens het chatten.
Op deze manier blijft het leuk en zul je op een gegeven moment geen moeite meer hebben om de regels te onthouden.


Net als in het dagelijkse leven ga je op deze chatbox respectvol om met andere mensen. De huisregels zijn er om de chatbox van Radio Minimaal voor iedereen plezierig te houden.

Wie zich niet aan deze regels houdt, kan (permanent) van de chatbox worden verwijderd. In geval van twijfel en/of klachten zullen wij de chatlogs files, die worden opgeslagen, raadplegen.


Chatiquette

Chatiquette is de term die gebruikt wordt voor de etiquette van chatters. Dit zijn een aantal gedragsregels die in een overzicht geplaatst zijn. De meeste chatters vinden het fijn wanneer deze gedragsregels ook gehanteerd worden. Niemand controleert deze regels, maar vaak houdt iedereen zich hier wel aan. Zodra dat iedereen zich ook aan deze regels houdt, wordt het nog leuker dan het al was!


De ongeschreven Chatregels

01. Schrijf niet al je zinnen en woorden in hoofdletters. Dit maakt je tekst erg schreeuwerig en is irritant voor de andere chatters.

02. Heb respect voor andermans privacy. Als iemand dus liever niet teveel informatie wilt vrijgeven, is het fijn om dit te respecteren.

03. Stuur niet steeds hetzelfde bericht naar anderen.

04. Laat scheldwoorden achterwegen. Zo weet je zeker dat een ander dit niet fout kan opvatten.

05. Gebruik geen racistische teksten en uitspraken die als racistisch overkomen. Dit kan erg kwetsend zijn.

06. Vertoon geen pestgedrag. Dit betekent dat alle soorten van pesten niet goed zijn. Denk hierbij aan iemand belachelijk maken, bedreigen of iemand uitschelden etc. Pesten en racisme op het internet zijn onfatsoenlijk en ook nog eens strafbaar

07. Onze schrijftaal is Nederlands, een andere taal wordt niet geduld.

08. Verspreid geen virussen of bedreig geen chatters met hacken en doe ook niet alsof.

09. Het maken van reclame voor producten of diensten is niet toegestaan.

10. Bescherm je privacy. Geef geen telefoonnummers en/of adressen door van jou of anderen.

11. Het is niet toegestaan illegale activiteiten te ontplooien of iemand ertoe aan te zetten.

12. Geef je niet uit voor iemand anders. Je mag wel een alias gebruiken.

13. Gebruik geen aanstootgevende bijnamen. Bij twijfel, eerst contact opnemen.

14. Je dient aanwijzingen van de Moderators direct op te volgen.


Tot slot

Dit is een gemodereerde chatbox. De Moderators mogen en kunnen naar eigen inzicht besluiten dat een chatter of chatters buiten de chatbox worden gesloten.

Deelname aan deze chatbox is op eigen risico. Je kunt de moderators of eigenaren niet aansprakelijk stellen.

Discussies over het beleid van Radio Minimaal zijn op de chatbox niet toegestaan. Je toegang tot deze chatbox en/of specifieke onderdelen is een privilege en geen recht.

De beslissing over je toegang ligt uitsluitend bij de Moderators en eigenaren, die naar eigen inzicht de toegang mag blokkeren met of zonder opgaaf van redenen.

Ben je het niet eens met deze regels, ga dan niet in discussie, maar staak dan onmiddellijk je bezoek aan de chatbox.
Door het dynamische karakter van de chatbox kunnen de huisregels zeer regelmatig worden aangepast. Het is de verantwoordelijkheid van elke chatter op de deze chatbox om zich op de hoogte te stellen van de geldende regels.

Vragen en suggesties altijd welkom! We wensen je veel luister en chat plezier bij Radio Minimaal.